Om innovativt arbete i Israel

Written by Melina Granberg on. Posted in Aktiviteter, Aktuellt, Nyheter

Den 5 november genomförde CiiR i samarbete med forskningsämnet Entreprenörskap & Innovation ett spännande seminarium på temat ”How to turn ideas into innovations – insights and lessons from the Israeli high-tech cluster”.

Genom professor Yesha Sivan från Tel Aviv University, Executive Director of The Coller Institute of Venture at Tel Aviv University Faculty of Management, fick de 20–talet närvarande forskarna ta del av hur man i Israel arbetar och tänker när det gäller utvecklingen av innovationer och innovative system.

Bl a framkom den stora roll som samhällsorganisationer spelar i sammanhanget och en motsvarande mindre relativ betydelse för den akademiska forskningen vid universiteten. Seminariet gästades också av Israels ambassadör i Sverige med följeslagare; Isaac Bachman. Seminariet avslutades med en diskussion rörande framtida samarbete mellan Israel och forskare vid Luleå tekniska universitet/CiiR.

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.